Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić poručili su danas da početak izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevu nema nikakve veze sa politikom, jer navodni problem koji je nastao između Bolnice i Opštine Istočna Ilidža oko dobijanja građevinske dozvole, je samo administrativna greška, a ne političke opstrukcije kako je to juče u medijima preneseno.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković kaže da Grad i sve njegove opštine podržavaju gradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

„Svi smo dugo radili na tome i vršili pritisak na Vladu Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da obezbijede novac, provedu proceduru i da se konačno počne praviti bolnica“, ističe Vuković.

Vuković je naglasio da ne treba da pravimo problem tamo gdje ga nema, a on kao gradonačelnik je siguran da opština Istočna Ilidža neće praviti probleme i da će sve biti u skladu sa zakonom.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da se rukovodstvo Bolnice obratilo nadležnom odjeljenju opštinske uprave za izdavanje građevinske dozvole za pripremne radove dopisom koji nije bio validan, jer uz njega treba da idu i prateći dokumenti neophodni za izdavanje dozvole.

„Apsolutno nema nikakve politike, niti opstrukcije i dozvola će biti odmah izdata po prijemu validne dokumentacije“, naglasio je Božović.

Prema njegovim riječima, uprava Bolnice treba da prikupi neophodnu dokumentaciju, zakonom propisanu, nakon čega će dozvolu dobiti u roku od 48 sati.

I načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić složio se sa kolegom iz Istočne Ilidže, te istakao da je to samo administrativna greška.

„Zaista ne želim da krivim svoje kolege iz Istočne Ilidže, misalim da je samo trebalo da pozovu ljude iz bolnice i da im kažu da se podnošenje zahtjeva na taj način može okarakterisati kao nepotpuno, zbog čega mogu biti odbijeni“, rekao je Ćosić.

Ćosić naglašava da je administracija u Opštini Istočna Ilidža postupila u skladu sa zakonom, te poručio da bi ministar Bogdanić trebalo da formira projektni tim koji bi se do početka radova sastajao i na taj način radio na otklanjanju sličnih problema.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo