Godišnjak maturanata generacije 2016/2017, specijalno izdanje “Nezavisnih novina” u kojem se nalaze fotografije banjalučkih maturanata, kao i spiskovi s imenima svih učenika po odjeljenjima, od danas će biti u prodaji na kioscima “Minutice”. U Godišnjaku se nalaze priče maturanata o školovanju u srednjoj školi, kao i ono čega će se najviše sjećati, šta će im najviše nedostajati, ali i šta su im budući planovi nakon što su završili srednju školu. Osim toga, u njemu se, kao i prošle godine, nalaze istorijati svih srednjih škola, tako da budući učenici mogu saznati zanimljive podatke o obrazovnoj ustanovi koju žele upisati.

Ovaj Godišnjak je poput spomenara, i uspomena je na najljepše đačko doba, koje će maturanti čuvati kao podsjetnik koji će moći prelistati kad god to požele. Jednog dana ovaj spomenar će sigurno pokazivati i svojoj djeci, novim prijateljima, radnim kolegama i poznanicima i pričati o školskim danima, profesorima, anegdotama, ali i savjetima koje su dobili. “Nezavisne novine” maturantima žele sve najbolje u životu, da upišu željene fakultete i da se što prije zaposle u svojoj struci, kao i da se uspješno ostvare na svim životnim poljima. Školama želimo da im i buduće generacije maturanata budu kao i ova: vrijedna ponosa i naučena pravim vrijednostima.

“Nezavisne novine” na maturama Kao i prošle godine, i ove će naši novinari pratiti svaku maturu posebno. Tako da će naši čitaoci utiske učenika, profesora, direktora i roditelja nakon proslava moći pročitati u “Nezavisnim novinama”. Već u vikend izdanju čitaoci će moći pročitati kako je protekla proslava mature Medicinske škole.

Izvor: Nezavisne