DevonMurray4Devon Murray (27), koji je u Harryju Potteru glumio Seamusa Finnigana, zaradio je 800.000 funti.

Neil Brooks, bivši agent glumca Devona Murray  tuži ga za neisplaćen honorar od 230.000 funti. Jedna od svjedokinja na sudu bila je i Devonova majka koja je u suzama ispričala da porodica više nema para ni za advokata otkako je mladi Devon sve potrošio na izlaske i automobile.

Nakon što je majčin iskaz procurio u medije, Devon se navodnim majčinim riječima narugao na twitteru.

– Cuga, auta i cure! – napisao je glumac i dodao ‘smajlija’ koji plače od smijeha. Nakon toga je obavjestio javnost da su on i njegovi roditelji izgubili na sudu.

– Bio je tinejdžer. Izlazio je i puno pio. Izlazio je s djevojakama i kupovao skupa auta – kazala je na sudu njegova mama Fidelma Murray koja tvrdi da je zbog rastrošnog sina porodica u lošoj finansijskoj situaciji.

– Skoro smo izgubili kuću, zato smo se morali i preseliti – rekla je mama koja kaže da niko iz njihove porodice nije završio srednju školu, prenosi 24sata.hr.

Bivši Devonov agent, tvrdi da je Devon na setu Harryja Pottera imao ‘zvjezdane’ zahtjeve. Tražio je da mu se u prikolicu ugradi poseban razglas, a nije se htio voziti u bilo kojem automobilu osim Lexusa. Devonova porodica tvrdi da je agent predlagao Lexus kao prijevozno sredstvo, tvrdeći da će proći pod ‘sponzorstvo’ te da neće biti trošak.

Devonova porodica kaže da je agent dobio otkaz jer nije spriječio curenje fotografije na kojoj 13-godišnji Devon puši na setu filma. Zbog te fotografije, kaže mama, Devon je mora trpiti maltretiranje i uvrede javnosti i medija.

– To je bio njegov posao, da spriječi da se to dogodi. To nije napravio i dali smo mu otkaz – kaže glumčeva majka. Agent tvrdi da je porodica nezakonski prekinula ugovor, stoga traži da mu se isplate svi honorari sve do trenutka do kada im je ugovor istekao.

Izvor: Večernji.ba