Na Jahorini je od 3. do 5. decembra održan jedinstveni gastro festival “Ćevap fest” u okviru spektakularnog otvaranja sezone na olimpijskoj planini, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Prema najavama organizatora, već sada je veliko interesovanje za ovu manifestaciju, a učešstvovali su ćevabdžije iz Sarajeva, Travnika, Banjaluke, ali i najveći ćevabdžijski lanac u regionu – čuveni “Valter”.

Organizatori ističu da su među učesnicima travnički “Hari”, koji se očuvanjem tradicije autentičnog travničkog ćevapa nametnuo kao svojevrsni ambasador ovog grada, sarajevski “Hodžić”, trostruki dobitnik prestižne gastro nagrade “Zlatna ugostiteljska kruna”, poznati zenički “King”, banjalučka “Zlatna kruna”, uvjerljivo najposjećenija banjalučka ćevabdžinica.

Tu su i sarajevska “Biona SA”, koja nudi veganske ćevape, brzorastuća višegradska “Anika”, te beogradski “Valter”, jedan od najvećih restoranskih lanaca u Srbiji, koji sarajevski ćevap nudi u čak 19 svojih restorana.

Kako je najavljeno iz Olimpijskog centra “Jahorina”, skijaška sezona na Jahorini je zvanično otvorena 3. decembra, kada će nastupiti Toni Cetinski.

Iste večeri u Olimpijskom je održan “Vip parti” na kojem je nastupila Milica Todorović.

Drugog dana ski-openinga, 4. decembra, posjetioce je zabavljao Haris Džinović, a nakon toga zabava se nastavlja u Olimpijskom baru uz “Drim bend”.

Za 5. decembar predviđen je nastup Saše Matića, dok će u Olimijskom baru nakon Sašinog koncerta za dobru zabavu bio zadužen “Zli Pevač”.

Svi koji su se odlučili za odlazak na Jahorini tokom otvaranja sezone, bili su u prilici da iskoriste i specijalnu pogodnost, jer je trodnevni ski-pas od 3. do 5. decembra iznosio svega 65 KM.

U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar “Jahorina” ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na čas, te mnoštvom noviteta za sve ljubitelje zime na planini.