Futsaleri Željeznice iz Trnova okitili su se titulom prvaka Druge lige Republike Srpske u futsalu grupa “Istok”. U konkurenciji Kalinovika, koji im je bio i najveći rival, Radničkog iz Novog Goražda, te Rogatice, ekipa iz Trnova uspjela je da se domogne prvog mjesta i plasmana u Prvu ligu Republike Srpske u futsalu.

Željeznica u svojoj ekipi ima nekoliko igrača sa bogatim premijerligaškim iskustvom, poput Slobodana Eleza, koji je bio kapiten Tanga, zatim Dragana Bjelice, također prvotimca Tanga, ali i Senada Mulaosmanovića koji je bio prvak Bosne i Hercegovine sa sarajevskim Centrom. Uz njih, tu je još nekoliko igrača koji su povremeno nastupali u Premijer ligi BiH ili igrali Prvu ligu Republike Srpske u futsalu.

Svoj vrhunac Željeznica je doživjela u drugom dijelu sezone, kada su zaigrali pomenuti igrači.

-Željeznica je iza sebe imala jako dobar prvi dio prvenstva. Nažalost, nekoliko nas nije stiglo da se registruje za taj jesenji dio sezone, tako da smo mi tek zimus nastupili u takmičenju. Vidjelo se nakon prvog dijela sezone da Željeznica ima kvalitet da igra Prvu ligu Republike Srpske, sjeli smo, napravili plan i eto sve je po nas najbolje završilo, rekao je na početku našeg razgovora Slobodan Elez.

On ističe da je Željeznica kvalitetna ekipa, koja ima podršku i lokalne zajednice, te da će imati šta reći i u Prvoj ligi Republike Srpske naredne sezone.

-Moram istaknuti da imamo kvalitetnu podršku Opštine Trnovo. Znate koliko je kroz prošlost bilo problema da se obezbijede finansijska sredstva da fudbalski klub igra Drugu ligu Republike Srpske za koju su potrebna velika izdvajanja. Futsal je mnogo jeftinija opcija i mi tu stvarno imamo jako veliku podršku, koju i vraćamo na najbolji način. Dodatni motiv imamo i što je napravljena nova dvorana u Istočnom Sarajevu i nadam se da ćemo mi imati priliku da zaigramo u njoj i na najbolji mogući način predstavimo našu opštinu i grad.

Željeznica je imala i dobar nastup u Kupu Republike Srpske, ali su u četvrtfinalu izvukli jedinog premijerligaša, KMF Policajac, i to u gostima, pa su tu i završili svoj nastup.

-Nemamo za čime da žalimo. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika i to nam je bila idealna prilika da vidimo gdje se nalazimo. Ozbiljno smo pristupili samom meču, otišli smo i dan ranije na utakmicu. Nažalost, nismo bili kompletni, ali dali smo sve od sebe. Možda nas je malo Policajac i podcijenio, malo su se i čuvali za njima mnogo važnije utakmice u Premijer ligi BiH, ali razlika u kvalitetu je očigledna. Ipak, pokazali smo da možemo i to nam daje za pravo da se i u Prvoj ligi nečemu nadamo.

Za KMF Željeznica su u prethodnoj sezoni nastupili: Nebojša Divčić, Slobodan Elez, Miroslav Bjelica, Dragan Bjelica, Mirnes Koso, Mehmed Koso, Srđan Vitković, Aleksandar Milinković, Borislav Otović, Sedin Mulaosmanović, Mirko Šehovac, Marko Vitković, Đuro Dragović, Vladan Golijanin, Marko Glavaš, Almin Godinjak, Vernes Kovačević, Vitomir Popović, Milan Stanković i Stojan Tepavčević.

Lista strijelaca: Miroslav Bjelica 10 golova, Mehmed Koso 9, Sedin Mulaosmanović 9, Borislav Otović 5, Dragan Bjelica 4, Srđan Vitković 3, Mirnes Koso 3, Aleksandar Milinković 3, Mirko Šehovac 2, Nebojša Divčić 1, Slobodan Elez 1, Marko Vitković 1, Marko Glavaš 1, Vladan Golijanin 1, Milan Stanković 1.