“Postoje nevjerovatne priče o Merkjuriju. Tip je bio divalj! Čuo sam priču o malim ljudima sa tanjirima kokaina na glavi na jednoj žurki”, izjavio je Koen, dodavši da su takve anegdote izbačene iz scenarija.

Gitarista benda Queen Brajan Mej najavio je da bi biografski film o legendarnom frontmenu te grupe Frediju Merkjuriju, trebalo da bude premijerno prikazan 2018. godine, prenosi N1.

Rad na filmu o Merkjuriju počeo je prije četiri godine, a pratilo ga je dosta problema oko izbora glumca za naslovnu ulogu.

Nakon što je komičar Saša Baron Koen napustio projekat, izbor je pao na mladog američkog glumca Ramija Maleka.

“Film o Frediju stiže, i to mnogo ranije nego što ste mislili. Sljedeće godine”, rekao je Mej, koji je najavio novu turneju Queena sa pjevačem Adamom Lamberom.

Bend bi tokom ljeta, kako je rekao, trebalo da održi seriju koncerata u Sjevernoj Americi, a za kraj godine su planirani nastupi u Evropi.

Koen, čija je fizička sličnost sa Fredijem Merkjurijem često isticana, odustao je od učešća u filmu upravo zbog nesuglasica sa Mejom.

“Postoje nevjerovatne priče o  Merkjuriju. Tip je bio divalj! Čuo sam priču o malim ljudima sa tanjirima kokaina na glavi na jednoj žurki”, izjavio je Koen, dodavši da su takve anegdote izbačene iz scenarija.

“Pretpostavljam da su željeli da očuvaju sjećanje na bend”, konstatovao je on.