Iako moguće rješenje može biti opet nalakirati nokte, ali ako biste željeli imati prirodne nokte – tu je genijalni savjet kozmetičarke i umjetnice za nokte Betine Goldstein. Kao što je ona otkrila u nedavnom Instagram videu, sve što vam treba je pasta za izbjeljivanje zuba.

– Zeleni i plavi lakovi su prekrasni, ali često ostavljaju mrlje – piše Goldstein u opisu videa. Zbog toga ona na svaki nokat istisne izbjeljujuću pastu za zube i utrlja je vlažnom pamučnom blaznicom.

– Trljajte nokte dok više ne vidite mrlju. Nakon nekoliko minuta lak bi se odmah trebao podići – to je zato što većina pasti za zube sadrži etil acetat, otapalo koje može učinkovito razgraditi lak (a također ga ima u većini sredstava za uklanjanje laka) – objasnila je.

Ipak, upozorava da pasta za zube nakon nekoliko minuta može lako isušiti ploču nokta. Ako vam se ne sviđa njeno agresivno djelovanje, i druge stvari mogu djelovati jednako dobro, poput  prirodnog namakanja nokta u sirće, limun ili sok od naranče. Nakon što vam se ploča nokta očisti – isperite, osušite i navlažite, podsjeća Goldstein.

Također savjetuje da nahranite nokte uljem za kutikule ili kremom za ruke.