Bjelorusija_vuka Eurosongu nas više ništa ne može šokirati – skoro sve što je čovječija mašta mogla smisliti kako bi obogatila scenski nastup već je viđeno. Od klizača na sceni, razbijanja stakala, bradate pjevačice, presvlačenja u toku izvedbe pjesme, mađioničarskih trikova, pa do vatrenih buktinja.

Ipak, predstavnik Bjelorusije na Eurosongu, dogokosi Ivan Sasha, želi nešto što još do sada niko nije uradio – nastupiti gol. Do sada, po propozicijama Eurosonga, to nije bilo dozvoljeno, no pravila su tu da se mijenjaju.

Ali ovo nije sve – Ivan na scenu želi izvesti pravog vuka, te tako upotpuniti utisak pjesme Help You Fly.

Kako javljaju članovi Fun kluba Eurosonga OGAE, Ivanovog tim pregovara s organizatorom kako bi dobili dozvolu da na scenu izvedu divlju životinju.

“Za sada Šveđani sliježu ramenima, ali da – Saša (Ivan) će na sceni biti nag i da, bit će vukova”, rekao je Victor Drobysh, menadžer pjevača.

“Ustvari, svaka osoba sebe identificira s nekim životinjskim simbolom. ponekad to držimo u sebi i ne može se svako s tim suočiti. Želimo da svi osjete tu delikatnu ravnotežu između čovjeka i prirode”, objašnjava menadžer.

I OGAE podsjećaju na pravilnik Eurosonga koji nalaže “pristojnost” na sceni, s obzirom na to da se radi o porodičnom programu, te ne dozvoljava žive životinje na sceni.

Za sada, objavljene su fotografije upoznavanja Ivana i vuka. Bjelorusija_vuk2

Izvor:Radiosarajevo.ba