Avio-kompanija “Er Srbija” uvela je novi izbor posnih obroka tokom predstojećeg uskršnjeg posta, saopšteno je iz te kompanije.

Novi posni meni sadrži izbor između tri obroka koji su pripremljeni u skladu sa običajima i tradicijom posta pravoslavne crkve, ela koja su pripremljena sa ili bez ulja, riblja jela i u potpunosti vegetarijanske obroke.

Jela koja se posebno ističu u meniju u biznis klase su brancin i gambori, sa tradicionalnom srpskom baklavom kao desertom, a ekonomska klasa nudi filet bele ribe i štrudlu sa jabukama.

Dane Kondić, generalni direktor “Er Srbije” je tim povodom izjavio da je post jedan od najvažnijih verskih običaja za pravoslavne hrišćane i da mu je drago što možemo da ponudimo novi izbor obroka koji su prikladni za ovaj period.

“Naši gosti veoma cene naš izbor posnih jela i svake godine ta jela su veoma tražena”, naveo je Kondić u izjavi dostavljenoj mediji. Kondić kaže da je cilj aviokompanije bio da ponudi najbolje moguće iskustvo na letu, a to znači da, kako je rekao, imamo uslugu obedovanja na letu koja ne samo što nudi veliki izbor ukusnih i svežih obroka, već odgovara različitim religijskim uverenjima naših putnika.

“Er Srbija” je uvela posne menije uvažavajući to što se stanovnici Srbije i drugih balkanskih zemalja rado pridržavaju tradicionalnog uskršnjeg i božićnog posta, kao i posta sredom i petkom. Ovi obroci se ne naplaćuju posebno, ali se moraju naručiti najmanje 24 časa pre leta.

Pored posnih jela, u ponudi ima i halal, košer, hindu i đain obroke, kao i jela koja odgovaraju posebnim zdravstvenim i dijetetskim potrebama, kao što su obroci bez glutena i laktoze.

Izvor : MONDO