“Skloni kameru da ne dobiješ metak u čelo“, tako je snimatelju BN TV u brčanskom dopisništvu Goranu Opačiću, u prisustvu policijskog inspektora i službenika Policije Republike Srpske u Donjem Žabaru kod Brčkog, zaprijetio muškarac u čijem dvorištu je vršen pretres po nalogu Osnovnog suda Brčko distrikta o provođenju policijske akcije “Provalnik”, a vezane za krađe i teške krađe.

Nakon ove prijetnje zamoljeni su od inspektora da ne snimaju jer, kako je rekao, – “nije u stanju smiriti napasnika”. Povukli su se s mjesta događaja (a slijedile su ih ekipe “ATV” i lokalne “HIT” TV), i o svemu su izvijestili policijsku stanicu u Pelagićevu i Policiju Brčko distrikta.

“Niko nema pravo da sprečava novinare da rade svoj posao i izvršavaju zadatke u skladu sa zakonom i ne remeteći rad policijskih službenika koji su dužni da im obezbijede izvršenje njihovog posla. Policija Brčko distrikta osuđuje postupak napasnika, a o ponašanju policijskih službenika u ovakvim prilikama istrage treba da provedu unutrašnji organi”, rekao je portparol Policije distrikta Halid Emkić.

Inače, u akciji kodnog naziva “Provalnik” koju je, u saradnji s policijom Republike Srpske organizovala i provela Policija distrikta, izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Pelagićevu, Donjem Žabaru, Loparama i Brčkom.

“U Policiju Brčko distrikta privedena su za sada četiri lica kod kojih je pronađena i oduzeta velika količina ukradenih predmeta: tehničke robe u kućanskih aparata, alata i kompjuterske opreme, te dvije automatske puške, puškomitraljez i municija”, izjavio je Emkić i naglasio da zbog nastavka akcije za sada nije u prilici saopštiti više podataka o privedenim licima.

Izvor:BN info