Early bird prijave
 za sedmo izdanje Jahorina Ultra traila po promotivnim cijenama od 100 KM ili 52 EUR za Ultra, 80 KM ili 41 EUR za Maxi, i 40 KM ili 21 EUR za Mini trail trku moguće su do 31. marta. Ovogodišnji Jahorina ultra trail je koncipiran kao dvodnevno takmičenje a održaće se 24 i 25 jula. Takmičari će se ove godine moći oprobati u tri trke različite dužine: Ultra, Maxi i Mini Trail – posebna zanimljivost je da Maxi trka startuje sa Bjelašnice.
Mini Trail (1 ITRA bod) je 24 km duga staza, kružna ruta koja startuje i završava se kod hotela Vučko na Jahorini, izmjena u odnosu na prethodnu godinu je da Mini trka startuje dan kasnije, u nedjelju 25. jula.  Maxi dug 43 km (2 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška, kreće sa Bjelašnice, 24. jula a završava na Jahorini. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače a dužinom od 100 km nudi slijed različitih cjelina, spaja Jahorinu sa Ravnom Planinom i Trebevićem.
Za smještanje učesnika ove godine zadužen je hotel Vučko na Jahorini koji sve učesnike nudi smještaj po posebnim cijenama i uslovima prilagođenim trkačkim potrebama. Prijave za sedmo izdanje su moguće na sajtu www.jahorinatrail.com a sve učesnike JUT-a očekuje vrijedan startni paket u kom osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora i vaučere za hranu i piće, te vožnju ljetnim atrakcijama na Jahorini.
PRIJAVI SE I TI I BUDI DIO TIMA KOJI ISPISUJE ISTORIJU OLIMPIJSKE PLANINE!