Dzudo-sekcija-Kasindo-750x350Džudo je već duži niz godina najuspješniji sport u Istočnom Sarajevu, a od naredne sedmice ova borilačka porodica biće bogatija za još jednog člana.
Nikola Prstojević, nekadašnji takmičar Slavije odlučio je da pokrene sekciju u Kasindolu.
Cilj mi je da organizujem džudo sekciju za članove uzrasta od sedam do 15 godina te da naše najmlađe sugrađane, koji se ne bave sportom upoznamo sa ljepotama ove borilačke veštine. Napomenuću da je džudo sport koji je najbolji za razvijanje osjećaja tijela u prostoru, jer za razliku od većine sportova tijelo se kreće u sve tri ravni. Na svakom džudo treningu izuzetno su zastupljeni elementi gimnastike, disciplina, timski rad, kao i kreativnost i samostalnost. Pored neospornog fizičkog razvoja, koji se najbolje ogleda u poboljšanju koordinacije, pokretiljivosti i osjećaja za ravnotežu, vježbanje kod djece pomaže u sticanju samopouzdanja, hrabrosti, osjećaja za poštovanje protivnika i samim tim stvara zdravu osnovu za druženje i sticanje novih prijateljstava – kaže Prstojević.
Kako je planirao početak rada sekcije biće ozvaničen 2. maja.
Trenutno se vode aktivnosti na upisu i imamo grupu od 10 polaznika. Zavisno od broja članova u rad s djecom uključiće se i Mia Zurovac, koja je za Slaviju osvajala brojne medalje, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takičenjima. Posebno bih se zahvalio našem treneru Radoju Pržulju, koji nam je dao podršku i ustupio strunjače za rad. Veliku zahvalnost dugujemo Miljanu Damjanoviću, načelniku opštine Istočna Ilidža, koji nam je obezbijedio prostor za rad u MZ Kasindo – rekao je Prstojević.
Termini treninga su ponedeljkom, utorkom i srijedom od 18,30 časova. U planu je da sekcija, odnosno škola preraste u klub.
Krajnji cilj je da se registrujemo kao klub. Radićemo kao sekcija, a u početnom periodu naši članovi nastupaće za Slaviju na zvaničnim takmičenjima i turnirima – pojasnio je Prstojević.

Izvor:SportDC