Milko-696x350Fudbaleri Slavije i Željezničara su podijeli bodove u posljednjem kolu Premijer lige BiH, čime su jedni izgubili premijerligaški status, a drugi su izgubili šansu da se plasiraju u evropska takmičenja.

Poslije utakmice je održana press konferencija, na kojoj su se predstavnicima medija obratili treneri oba tima.

Trener domaćeg tima, Milko Đurovski, bio je vrlo ljut nakon ispadanja svog tima iz lige, a kazao je i da, nakon što je upoznao način na koji funkcioniše Premijer liga BiH, nikad ne bi došao u nju:

“Žao mi je što Slavija ispada, jer mislim da je moglo biti i drugačije.

Ipak, da sam znao da je Premijer liga Bosne i Hercegovine ovakva kakva je, ne bih nikad došao u nju. Ovdje je sve unaprijed izrežirano.

Čuo sam da je Borac ispao, a oni su trebali još davno ispasti, jer su pokrali i Slaviju na utakmicu u Banja Luci”, kazao je vidno iznervirani Đurovski, koji je potom dodao:

“Smiješno je da se priča o sudijama od četvrtka do nedjelje i da se delegiraju različiti sudije. Smiješno je jer su sudije svi korumpirani”.

Đurovski je potom čestitao i Željezničaru, izrazivši žaljenje što Plavi nisu izborili takmičenje u evropskim takmičenjima naredne sezone:

“Čestitam im na kvalitetnim igrama. Žalim što Željezničar nije izborio plasman u evropska takmičenja. Ipak, igrali su pošteno i nisu se bavili stvarima koje su pravili drugi timovi. Vidjeli smo svi ko je puštao svoje protivnike i na koji način. To je sramotno”,

Izvor:SportDC