Kompanija Meteor-Commerce osnovana je 1992. Godine, ali sa radom počinje 1996. godine i to kao poljoprivredna apoteka u Somboru na svega 25m2. Danas, nakon 20 godina poslovanja naša kompanija ima preko 100 zaposlenih i oko 10.000m2 poslovnog prostora, a delokrug rada prostire se na čitav zapadno-bački okrug.

Kompanija Meteor-Commerce poseduje fabriku za proizvodnju stočne hrane sa proizvodnim programom koji obuhvata blizu 50 kategorija stočne hrane za sve domaće životinje kao i za neke od kućnih ljubimaca.

Pored sopstvene proizvodnje stočne hrane Meteor Commerce se bavi i prometom sredstava za zaštitu bilja, veštačkih đubriva, semenske robe, sadnog materijala i sitnog inventara kako putem veleprodaje tako i putem 15 maloprodajnih objekata u zapadno-bačkom okrugu. Izvoz i uvoz žitarica predstavlja još jednu bitnu karakteristiku u našem spektru poslovanja. Do sada smo izvozili na tržišta u našem regionu, međutim imamo velike ambicije kada je eksterni promet u pitanju. Shodno tome pozivamo sve zainteresovane komapnije širom sveta da nas slobodno kontaktiraju u cilju ostvarivanja poslovne saradnje na obostrani interes.

proizvodnja-meteor-commerce-1280x720-3Već duži niz godina kompanija Meteor-Commerce bavi se i ugovaranjem i finansiranjem poljoprivredne proizvodnje (pšenica, ječam, kukuruz, soja i suncokret) sa poljoprivrednim gazdinstvima i individualnim poljoprivrednim imanjima. Ovakvim poslovanjem naši kooperanti mogu obezbediti najpovoljnije uslove za nabavku repromaterijala, ali i najsigurniji način za skladištenje svojih poljoprivredih proizvoda u našim skladištnim prostorima (ukupno 50.000t skladišnog kapaciteta) , tako logistički raspoređene da našim kooperantima obezbedjuju najniže moguće transportne troškove.

Kompanija Meteor-Commerce sa svojim stručnim osobljem iz oblasti ratarstva, zaštite bilja i uopšteno poljoprivrede organizuje sopstvenu proizvodnju na oko 900 hektara poljoprivrednog zemljišta koja je u velikom procentu pokrivena sistemima za navodnjavanje. Ovi savremeni uslovi prozvodnje obezbedjuju nam sigurne useve, kvalitetnu drugu žetvu kao i mogućnost proširenja same poljoprivredne proizvodnje u smislu setve različitih biljnih kultura.

Kao posebne uslove i nešto što nas razlikuje od drugih, našim kooperantima nudimo mogućnost osiguranja sopstvenih useva od vremenskih nepogoda i to sve besplatno!

Pored svega toga Meteor Commerce se nalazi i u sistemu robnih rezervi, što znači da smo stekli sve neophodne uslove kako bismo postali ovlašteni skladištar za prijem kukuruza za Republičku direkciju robnih rezervi na teritoriji zapadno-bačkog okrugu.

Od kraja 2015. godine kompanija Meter-Commerce postaje i vlasnik lokalne televizijeske stanice RTV „Sreće“ u Somboru, a sve u cilju promocije i edukacije poljoprivrednika na našem tržištu. Putem edukativnog programa i sopstvene poljoprivredne emisije „ Prijatelj Vašeg Imanja“ želimo da pomognemo poljoprivrednicima sa naših prostora u smislu upoznavanje sa novim trendovima i proizvodima u oblasti poljoprivredne proizvodnje, pomoć prilikom ostvarivanja sopstvene proizvodnje kao i pružanju kvalitetnog i konzistentnog poljoprivrednog programa.

Preduzetnički moto kojim se vodimo u svom poslovanju svodi se na pošten rad i pošten odnos prema svojim saradnicima . Naša kompanija je prošla kroz sve ključne tranzicije jednog preduzeća, od mikro faze do faze ozbiljnog sistema. Ovaj put smo zacrtali 1996. godine, smatramo da smo na dobroj stazi i da nas naši saradnici smatraju uspešnim partnerom, a naši konkurenti ozbiljnom i savesnom konkurencijom. Moto kojim smo se do sada vodili i kojim ćemo ubuduće da se vodimo glasi „Prijatelj Vašeg Imanja“.

Posjetite naš zvanični web sajt: www.meteor – commerce.com