Na Jahorini je otvorena Druga međunarodna konferencija „SPE BALKANS SKI Borads meeting“, koja je okupila  najeminentnije stručnjake smučarskog sporta sa prostora Balkana, uz predavače i praktičare iz SAD-a, Škotske, Austrije i Češke.

Prisutni su brojni naučni radnici nekoliko Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Edinburgu i drugih, što potvrđuje naučnu vijednost ovog skupa.

Učesnicima konferencije obratili su se gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković  i direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić, izražavajući  zahvalnost organizatorima i zadovolјstvo zbog promotivne dimenzije ovog skupa koja je važna za Jahorinu.

Otvaranju konferencije prisustvovao je predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, a poseban značaj konferenciji dalo je i učešće proslavlјenog skijaša  Bojana Križaja.

Na skupu je istaknuto  da ovaj međunarodni događaj ima posebnu važnost, jer se održava nekoliko mjeseci  prije Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EYOF-a/, koji  bi trebalo da ovaj prostor vrati na scenu organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima.

U okviru višednevnog programa, u utorak od 20,15 časova na platou Polјice „Demo teams“ izvešće svojevrsne performanse za publiku. Pozvani su svi koji su u prilici da posjete Jahorinu, da dođu i uživaju u druženju sa vrhunskim poznavaocima ovog sporta.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo