KAD SE NEKO VOLI, VOLIIIII SE – DEVETI ZAREDOM KONCERT !!!!
Kraj oktobra – početak novembra će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja. Sarajevo – Sloga 28.10. @ Mostar – OKC Abrašević 29.10. i Tuzla – Dom mladih, Palma klub u četvrtak 27.10.2016.

In Memoriam of EKV nas je način da ta lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava.

Koncertima ćemo obilježiti dvadeset drugu godišnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima SA BIVŠIM ČLANOVIMA EKATARINE VELIKE.
EKV je definitivno obilježo 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina.

I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih….

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto ćete imati priliku čuti u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i postovanje prema jednom od najvećih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama naših života.

Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamenljivosti, pruzimo mogućnost mladim narastajima koji nisu mogli EKV čuti uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. “Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.”, kažu članovi benda.

A članovi su:

Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

Dragiša Uskoković – Ćima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju živih svirki u to vrijeme.

Nemanja Dašić, vokal i gitara.

Dejan Tomović – Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu VAMPIRI.

Teodor Jani, na gitari, ekscentrični Grk, zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu LJUBAV. Ujedno je i producirao albume LJUBAV, SAMO PAR GODINA ZA NAS i DUM DUM. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi 7 dana, gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.