Naučno-stručna konferencija “Jahorinski poslovni forum 2017”, koja će biti održana danas i sutra u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, okupiće 103 učesnika iz zemalja regiona, izjavio je Srni sekretar foruma Marko Đogo.

“Tema ovogodišnje šeste konferencije je `Strateški izbor i održiv razvoj turističke destinacije`”, precizirao je Đogo.

Prema njegovim riječima, na otvaranju ovog eminentnog skupa sa međunarodnim učešćem govoriće ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, guverner Centralne banke BiH Senad Softić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić i dekan Ekonomskog fakultet na Palama Ljubiša Vladušić.

Đogo je naveo da je prijavljeno 47 naučnih radova, a prijavljena su 103 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Uvodna izlaganja na plenarnoj sjednici održaće profesori sa Univerziteta “Primorska” iz Slovenije Janez Mekinc, Zoran Aranđelović sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, Predrag Trpeski sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Sveti Ćirilo i Metodije” u Skoplju i Jovo Ateljević sa Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Konferencija, koja će biti održana u hotelu “Termag”, imaće i dvije sesije posvećene ekonomiji i turizmu, kao i prezentacije studentskih radova, te nacionalne kuhinje.