Glasački listići sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice biće brojani danas u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, uz prisustvo posmatrača, potvrdila je portparolka CIK BiH Maksida Pirić.

Prema zaključku Centralne izborne komisije, u Glavnom centru brojanju glasova sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice prisustvovaće akreditovani posmatrači za ova biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću.

Prema podacima sa 24 od ukupno 27 biračkih mjesta koje je objavila CIK, zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić ima prednost od 2.312 glasova u odnosu na bošnjačkog kandidata Ćamila Durakovića.

Brojanje je najavljeno za 15.00 časova.

Vreće sa glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su u subotu uveče u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu.

– U ovo skladište u Istočnom Sarajevu stiže izborni materijal iz cijele BiH – rekla je Pirićeva.

Izborni materijal je u subotu oko 11.00 časova preuzet od Opštinske izborne komisije Srebrenica, a zatim je nastavljen put na preuzimanju materijala u opštinama Bratunac, Milići, Vlasenica i Šekovići.

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnin podacima CIK-a, zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić osvojio je 3.980 glasova, a Ćamil Duraković 1.742.

Izvor: SRNA/RTRS