policija

 

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica lišili su slobode M.J. , zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Otmica“.

 

Policijskoj stanici Rogatica, dana 08.06.2016. godine, Z.S. je prijavila da u mjestu Mesići, opština Rogatica, u krugu svog preduzeća za preradu drveta, M.J. prisilno drži njenog muža M.S. zbog neisplaćenog novčanog duga. Odmah nakon prijave patrola policije je izašla na lice mjesta, pronašla M.S. i prevezla ga u službene prostorije. Tokom obavljanja informativnog razgovora oštećeni je izjavio da ga je 07.06.2016. godine, dok se nalazio u vozilu kojim je upravljao njegov prijatelj, svojim vozilom presreo M.J., te da ga je fizički napao, ugurao na zadnje sjedište i odvezeao ga u mjesto Mesići gdje ga je imao namjeru držati dok mu ne vrati novčani dug. Nakon obavljenog razgovora M.S. je prevezen u Dom zdravlja radi izdavanja ljekarskog nalaza o zadobijenim povredama. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je ovlastio policijske službenike da preduzmu potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Otmica“.

Dana 08.06.2016. godine, oko 23,00 časova, M.J. je lišen slobode i sproveden je u službene prostorije radi kriminalističke obrade. U toku je rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv M.R., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“.