CAVIČlan Predsjedništva Saveza za promjene i predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je juče da je MUP-u RS podnio zahtjev za sprovođenje krivične istrage protiv njega i drugih lidera opozicije zbog navoda pojedinih medija da je protest opozicije finansirala fondacija iza koje stoji američki milijarder mađarskog porijekla Džordž Soroš kako bi izazvali nemire.

– Ako se te informacije ispostave tačnim, onda moramo da odgovaramo mi koji smo organizovali proteste. Ako nisu istinite, očekujem da odgovaraju oni koji su ih plasirali – istakao je Čavić na konferenciji za novinare.

Čavić kaže da je zatražio od MUP-a RS da zbog tih informacija budu saslušani svjedoci koji mogu potvrditi navode da opoziciju finansira Soroš. Na listi svjedoka su potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, izvršni direktor Fondacije “Otvoreno društvo” Dobrila Govedarica, direktor RTRS-a Draško Milinović i glavni i odgovorni urednici te medijske kuće Siniša Mihailović, agencije Srna Milica Džepina i beogradskog lista “Informer” Dragan J. Vučićević.

– Predložio sam da bude saslušan i Stefan Karganović za koga sumnjam da je falsifikovao dokument da opoziciju finansira Soroš i vlasnik, direktor ili suvlasnik portala “Pres RS” Aleksandar Perišić – dodao je Čavić.

Izvor::Glas Srpske