ilicNakon što je čitav slučaj u vezi sa utvrđivanjem očinstva Miroslava Ilića dobio sudski epilog, njegova bivša ljubav Mirjana Antonović kaže da joj je žao što će njen sin morati na takav način da dobije oca.

Ona prvi put u javnosti otrkiva da joj je pretila pevačeva supruga Gordanai da je zbog toga napustila Srbiju i preselila se u Ameriku, gde i sada živi.”Izjave Miroslava i Gordane se menjaju iz dana u dan. Ona prvo kaže da ne zna ko smo, a onda da nije bitno što Devin liči na Miroslava jer i ona liči na Tanju Bošković, a nemaju istog oca. Miroslav izjavljuje da ne bi Devinupomogao čak i da je bolestan, a zatim da ga voli, a ne može da se vidi sa njim zato što sam mu ja uništila život. To su sve gluposti i njihovi pokušaji da se opravdaju i zbune narod. I ovo Gordanino pojavljivanje u medijima posle 40 godina mi nije jasno. Šta želi da dokaže?! Kako je Miroslav imao slobodu da vodi nemoralan život, a pošto je sve to radio uz njenu podršku, znači da je i ona isto krivac kao i on. Ili da nam pokažu kako čovek u njegovim godinama još uvek podviruje devojkama, koje mogu unuke da mu budu, pod suknju i komentariše da imaju dobru zadnjicu. Super su primer za našu omladinu”, kaže ironično Mirjana i otkriva.

“Jednom sam razgovarala sa Gordanom kada sam bila u osmom mesecu trudnoće. Tada me je nazvala telefonom i pretila mi. U životu nisam ni jednom okrenula njihov kućni broj. Zaista nisam nikad imala i nemam šta sa Gordanom da diskutujem. Ako je potrebno Miroslavu nešto da saopštim ili Devin da ga nazove, imamo direknu vezu. Žalosno je što se sve ovo mora rešavati na sudski način, umesto privatno.

Miroslav i Gordana znaju od Devinovog rođenja da je on njegov sin. To je bila javna tajna. Miroslav i ja nismo proveli jednu noć zajedno već smo otvoreno živeli zajedno više od dve godine dok je on rešavao lične probleme. Otišla sam se iz Beograda kad je Gordana počela sa pretnjama”, tvrdi Antonovićeva uz savet bivšem.

ilic1

“Miroslav je trebao da bude pošten i da prizna istinu, kao što je Šaban Šaulić, koji nije tražio analizu i maltretirao sina po medijama i na sudu. Mi nikad nismo želeli da ovo ide sudskim putem i još uvek nam je prisutna doza straha, jer Miroslav preti jakim vezama, a i drugi nas upozoravaju da postoji mogućnost za razne manipulacije. Boga molimo i živimo u nadi da će ipak pravda pobediti, i da nećemo morati da idemo na Internacionalni sud”, kaže Mirjana, koja je zbog zastarelog zakona pokrenula peticiju za „Devinov zakon“, kako bi DNK analiza u Srbiji postala obavezna.

“Zakon u Srbiji ne obavezuje oca da se podvrgne DNK analizi, zbog čega je Miroslav izjavio da mu ne pada na pamet da dobrovoljno pristane. U tom slučaju se pozivaju svedoci, uzimaju se u obzir drugi dokazi, pa i sličnost deteta sa ocem, nakon čega sud donosi odluku o podvrgavanju DNK testu. Zato bih zamolila sve da potpišu peticiju na mom Fejsbuk zidu, da druge majke i deca ne doživljavaju ovakvo maltretiranje.

Oni koji podržavaju i još uvek poštuju kolegu Miroslava, u ovakvom zlu i nehumanim izjavama, a optužuju mene za nešto što se desilo pre 30 godina (kada sam bila slobodna), treba da se postide. Očigledno im se pokvario moralni kompas”, kaže Ilićeva nekadašnja ljubav, koja i sada kada je slučaj stigao u Ministarstvo pravde, želi da problem oko očinstva reši vansudskim putem:

“Mi smo uvek spremni na miran i privatni dogovor. Normalno, taj dogovor mora imati smisla. Pošto je dosad sve bilo besmisleno, nemam puno nade u mirnu soluciju.”

ilic2

Izvor: Kurir