Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je na konferenciji za novinare da je, nakon saradnje sa gradom Istočno Sarajevo i svih šest opština u sastavu grada o besplatnom skijanju za osnovce i srednjoškolce, došao red i na studente.

“Ovu aktivnost radimo na inicijativu Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji su uvijek sa nama na Jahorini kada je potrebno jer zajedno čistimo planinu, radimo humanitarne akcije. Studenti će moći da imaju besplatnu školu skijanja”, ističe Ljevnaić.

On je poručio da će Olimpijski centar obezbijediti besplatne karte za studente koji budu pohađali školu skijanja, te da je to dobar put da nauče da skijaju jer ih više od 70 odsto ne skija.
Prema njegovim riječima, maksimum će biti devet studenata u grupi sa instruktorom, kojeg će obezbijediti Unija studenata Srpske.

Ljevnaić je rekao da je danas 68. dan skijanja na Jahorini i da trenutno rade sve staze, na kojim je više od 110 centimetara utabanog snijega.

On je pozvao skijaše da dođu na planinu i iskoriste lijepo vreme, te poručio da se u Centru pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera za suzbijanje virusa korona.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević zahvalio je predstavnicima Olimpijskog centra “Jahorina” što su podržali organizaciju besplatne ski-škole za studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

“Cilj nam je da kroz ski-školu koju organizujemo u saradnji sa Olimpijskim centrom prođe 250 do 350 studenata svih organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, od Trebinja do Doboja”, naveo je Slijepčević.


Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek ističe da je rukovodstvo ovog centra u posljednje četiri godine pokazalo veliku društvenu odgovornost kroz brojne humanitarne aktivnosti.

Elek je rekao da je besplatna škola skijanja za studente kombinacija lijepog i korisnog.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica rekao je da Olimpijski centar “Jahorina” ima sluha za studente, izlazi im u susret i pozitivno odgovara na njihove prijedloge.

Bjelica je naveo da veliki broj studenata ne zna da skija, te da se nada da će ova aktivnost postati tradicionalna.