The Prime Minister of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, stands in the New Palace in Stuttgart, Germany, 04 February 2015. PHOTO: MARIJAN MURAT/dpa, Image: 217362149, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Vučić o odnosima sa Hrvtskom: Odnosi nisu i neće biti laki, ali mogu da budu bolji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će Srbija i Hrvatska prevazići sve probleme i da želi da veruje u bolje odnose, premda bi mu danas odgovaralo da kaže neku težu reč i da se posvađa sa Hrvatskom, jer bi to naišlo na simpatije u Srbiji.

 Ponašamo se odgovorno, uvek želimo da razgovaramo, sa predsednicom Hrvatske sam nedavno imao korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor i nadam se da će i druge zemlje EU to razumeti i pomoći da se odnosi na Balkanu brže unapređuju – rekao je Vučić na pitanje novinara o odnosima sa Hrvatskom.

Kaže da je uvek spreman da razgovara sa hrvatskim predstavnicima, jer je u interesu obe zemlje da ti odnosi budu što bolji.

– Ljudi koji misle da je rešenje u lošim odnosima, uvredama i psovkama i u njihovoj i u našoj zemlji, mislim da je to nešto što moramo da ostavimo iza sebe i da je to nešto što je loše i što šalje loš signal o svima nama na Balkanu, a mislim da možemo mnogo bolje i više, ceo Balkan može da bude motor razvoja EU – istakao je Vučić.

Dodaje da će rast Srbije ove godine biti veći od prosečnog rasta EU, da ćemo u narednim godinama ubrzano da dostižemo standard EU, tako da misli da su balkanske zemlje šansa za Evropu, a ne mesto sukoba i potencijalnih pretnji za stabinlost.

– Ti odnosi (sa Hrvatskom) nisu laki, neće biti laki, ali verujem da mogu da budu bolji – istakao je Vučić.

Izvor: Blic.rs