Aluminijumska folija može pomoći u brojnim kućnim poslovima

Aluminijska-folija-640x408

Svaka kuhinja sadrži aluminijumsku foliju u jednoj od fioka, ali malo ko zna da se pored svoje konvencionalne upotrebe, aluminijumska folija može koristiti na nekoliko drugih načina koji vam mogu značajno olakšati život.

1. Napravite mekani braon šećer tako što ćete beli kristal šećer saviti u aluminijumsku foliju i staviti u rernu koja je prethodno zagrejana na 150 stepeni, u trajanju od 5 minuta. Pripremljeni šećer možete dodati kafi ili svojim omiljenim kolačima i videćete kako će se istopiti.

2. Ako želite da vaš hleb ili kolači ostanu sveži i mekani, uvijte ih u aluminijumsku foliju.

3. Vratite sjaj svojim omiljenim srebrnim predmetima: Pokrijte dno tiganja aluminijumskom folijom, stavite malo vode i dodajte 2 kašike soli. Stavite srebrnu posudu u ovu mešavinu i ostavite na 3 minuta. Čekajte da se osuši i zatim ga obrišite krpom. Srebro će sijati kao novo.

4. Napravite lopticu od aluminijumske folije i koristite je za čišćenje konzervi, lonca i rešetka na roštilju i peći.

5. Očistite svoj nakit tako što ćete prekriti dno šerpe aluminijumskom folijom i dodati prašak za pranje odeće. Onda, samo operite nakit vodom i ostavite da se osuši.

6. Pojednostavite peglanje odeće tako što ćete umotati dasku za peglanje aluminijumskom folijom i staviti peškir preko nje. Tako će se odeća ispeglati sa obe strane istovremeno i uštedećete vreme.

7. Predmete od gvožđa možete da očistite aluminijumskom folijom.

8. Savijte foliju nekoliko puta i isecite je makazama. To će lepo naoštriti vaše makaze.

9. Da biste zaštitili biljke od insekata, postavite nekoliko komada aluminijumske folije između njih.

 

Izvor: Ženski magazin

Stvar ukusa