Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo u četvrtak, 9. marta, trebalo bi da bude izabrano novo rukovodstvo grada.

Na dnevnom redu je izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, gradonačelnika i njegovog zamjenika, vršilaca dužnosti načelnika gradskih odjelјenja i sekretara Skupštine.

Predsjednici gradskih odbora SDS-a i PDP-a Darko Babalј i Rade Ćosović ranije su potpisali koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Gradu Istočno Sarajevo, prema kojem će gradonačelnik i potpredsjednik Skupštine biti iz PDP-a, a predsjednik Skupštine i zamjenik gradonačelnika iz SDS-a.

Skupština grada ima 31 odbornika koji se biraju iz šest gradskih opština, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarjevo pet odbornika i Trnovo i Istočni Stari grad po tri odbornika.

U novom sazivu Skupštine grada većinu od 17 odbornika činiće Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa sa koalicionim partnerima, a opoziciji će imati 14 odborničkih mjesta.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada zakazana je za četvrtak, sa početkom u 12.00 časova.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo