Kao što ste do sada već čuli, putovanje će vam proširiti vidike. Putujući svijetom uživamo u novootkrivenoj slobodi. No što je s razvojem vašeg unutarnjeg ja? Što vas čini – VAŠIM? Ispod su neki od razloga zašto će vam putovanja pomoći da se pronađete.

1. Putovanje vam pomaže da vidite svijet iz drugog kuta.
Susret s pojedincima iz različitih kultura i društvenih slojeva naučit će vas da način na koji gledate na svijet nije isti kao bilo koja druga osoba. Iskreno, vaša perspektiva može biti ograničena. Gledajući svijet vlastitim očima poboljšat će se vaš vid i razumijevanje ne samo okoline u kojoj se nalazite, već i života općenito.

2. Putovanje je obrazovanje
Putovanja vam pružaju obrazovanje koje je nemoguće steći u školi. Putujući, iz prve ruke u stvarnom vremenu učimo o drugim kulturama, njihovoj povijesti te politici i ekonomiji. Putovanja vam to pokazuju na intenzivan i praktičan način koji nijedna škola ne bi mogla učiniti.

3. Putovanje će vam dati više samopouzdanja
Putovanje, bilo da prolazite kroz ratnu zonu ili letite balonom iznad Kapadokije, izgradit će vaše samopouzdanje, vašu sposobnost rješavanja problema i vašu sposobnost da stranca pretvorite u prijatelja. Jer razumijevanjem drugih razumijemo druge.

4. Putovanja će vam pomoći da se razvijete kao osoba
Putovanja će vas učiniti strpljivijima – jer ćete imati više razumijevanja za druge; plemenitiji – jer ćete svima dati priliku; svjesniji – naučivši slušati što drugi imaju za reći.

5. Putovanja će vam pomoći da pronađete sebe
Ako još niste pronašli sebe i svoju svrhu na ovom svijetu, putovanje može biti savršen eksperiment koji će vam dati uvid u to kako vas drugi ljudi percipiraju i što je najvažnije naučit ćete kako sebe percipirati. Ovo će vam dati priliku da krenete od nule i postanete osoba kakva ste oduvijek željeli biti.

6. Putovanja će vas učiniti zahvalnijim
Tek kada istražite određena mjesta u zemljama u razvoju trenutak je u kojem zaista postajete zahvalni na malim stvarima u vašem životu. Postat ćete zahvalniji i racionalniji, a svi problemi koji vas muče postat će manji kad uspijete imati sveobuhvatan pogled na svijet u kojem živite; i cijeniti svoj život.

7. Putovanje će vam donijeti više vještina
Bez obzira putujete li u Francusku na vježbanje francuskog ili idete u Montanu da naučite jahati, istina je da će vas putovanje naučiti novim stvarima i steći nove vještine.