Zbog obilježavanja Dana žalosti u BiH, Ceremonija otvaranja internacionalnog festivala harmonike AKORDEON ART je pomjereno sa 29. aprila za četvrtak 30. aprila 2015. godine.

Danas 30. aprila u 20.00 časova će biti otvoren Internacionalni festivala harmonike “Akordeon art” u Istočnom Sarajevu, čiji organizator je Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo.

U drugom dijelu koncerta predstaviće se Orkestar harmonika Nacionalne muzičke akademije “Petar Ilič Čajkovski” iz Kijeva. Predstavnike na Šestom internacionalnom festivalu harmonike “Akordeon art” ove godine imaju Rusija, Ukrajina, Bugarska, Italija, NJemačka, Srbija, Poljska, Crna Gora, Velika Britanija, Španija, Makedonija, Hrvatska, Slovačka, Grčka, Australija, Češka, Litvanija, Slovenija i BiH.

Plakat2015

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike Novi Zvuk ove godine šesti put organizuju internacionalni festival harmonike AKORDEON ART. Organizacija ove manifestacije je za nas zadovoljstvo, ali i izazov. Kao domaćine, posebno nas raduje veliki broj prijavljenih takmičara (230) koji sa koncertnim umjetnicima, članovima orkestara i hora, predavačima, članovima žirija, gostima, nastavnicima i roditeljima učenika i studenata, nas organizatora i studenata Akademije čini impresivan broj od preko šest stotina neposrednih učesnika.
Svoje predstavnike ove godine imaju Rusija, Ukrajina, Bugarska, Italija, Njemačka, Srbija, Poljska, Crna Gora, Velika Britanija, Španija, Makedonija, Hrvatska, Slovačka, Grčka, Australija, Češka, Litvanija, Slovenija i Bosna i Hercegovina.
Akademija čini sve neophodno da sadržaji Festivala budu raznovrsni i kvalitetno organizovani, a svim gostima i posjetiocima želim srdačnu dobrodošlicu! Iskreno se nadam da smo uspjeli da odgovorimo očekivanjima i zahtjevima koji se stavljaju pred domaćina.
Svim takmičarima, koncertnim umetnicima, predavačima i članovima žirija želim uspešne nastupe i profesionalan rad, a kolegama, roditeljima i svim posjetiocima sadržaja Festivala prijatan boravak u Gradu i na Univerzitetu.

Izvor: www.muzickaakademija.net