2015-12-01 17:37:11
Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva izrazili zahvalnost ambasadoru R Turske na angažmanu u i
Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva izrazili zahvalnost ambasadoru R Turske na angažmanu u izmjeni termina održavanja EYOF-a

Ambasador R Turske u BiH NJ.E. Cihad Erginay danas je upriličio prijem za gradonačelnike Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ive Komšića i Nenada Samardžije povodom potpisivanja Amandmana na Ugovor gradova domaćina EYOF 2019. organiziranog nedavno u Pragu na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta, čime je zvanično potvrđena zamjena termina održavanja EYOF-a 2017. u Erzurumu, odnosno u EYOF-a 2019. u Sarajevu.

Gradonačelnici Komšić i Samardžija zahvalili su ambasadoru R Turske na pomoći u pregovorima i diplomatskom angažmanu kako bi Sarajevo i Istočno Sarajevo sa turskim gradom Erzurumom uspješno okončali zamjenu termina organizacije EYOF-a.

Čelni ljudi Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kao i direktor EYOF-a, Samir Avdić, također su se složili da je veoma važno da je država Bosna i Hercegovina stala iza ovakvog jednog događaja.

„Projekat kao što je EYOF 2019. u organizaciji Sarajeva i Istočnog Sarajeva može da posluži za primjer svima u BiH, ali i cijeloj Evropi i svijetu kako se može zajedno djelovati u cilju promocije olimpijskog duha, prijateljstva i poštovanja, posebno među mladima“, kazao je ambasador Erginay izrazivši podršku Ambasade u aktivnostima neophodnim za organizaciju EYOF-a 2019., naročito u infrastrukturnom segmentu.

Tokom susreta, gradonačelnici su uručili prigodne poklone ambasadoru Erginayu u znak prijateljskih veza između Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Erzuruma.

(Izvorni tekst: za sadržaj odgovara isključivo izvor informacije)

(FENA) J.Č.