Za ove stvari znanost nema objašnjenje, a i u totalnom su ‘ratu’ s matematikom

loto listIako su se gotovo svakome u životu nekada dogodile razne koincidencije, neke od njih su toliko nevjerojatne da uvelike prelaze mogućnost znanstvenog objašnjenja i prkose samom principu matematike.

Ovo je 10 najnevjerojatnijih slučajnosti koje su se zaista dogodile:

Dvostruki pogodak

Zamislite da pogodite dvije Loto kombinacije istodobno? Malo je vjerojatno, zar ne? E, pa upravo to je uspjela Maureen Wilcox 1980. godine igrajući lutriju uMassachusettsu i Rhode Islandu. Nažalost, pogodila je obje dobitne kombinacije, ali na pogrešnim listićima.

Čovjek koji je preživio i Hirošimu i Nagasaki

Tsutomu Yamaguchi je 6. kolovoza 1945. godine bio na poslovnom putu u Hirošimi gdje je na samo tri kilometra od njega eksplodirala atomska bomba. Preživio je ali uz opekotine, oštećene bubnjiće i druge ozljede. Samo tri dana kasnije, 9. kolovoza, vratio se u svoj rodni grad Nagasaki. Tu se našao na dva kilometra od eksplozije nove atomske bombe, koju je također preživio.

Prorok Titanica

Ne baš poznati pisac Morgan Robertson napisao je knjigu o nesreći broda “Titan”, 14 godina prije tragedije Titanica. Robertson je svog Titana opisao kao najveći prekooceanski brod, a dodao je i da je “nepotopljiv”, što su sve opisi karakteristični za Titanic. Oba broda su bila iste dužine, u vlasništvu britanskih kompanija i oba su potonula nakon što su udarila u santu leda u Atlantiku. Ipak, autor knjige nije baš sve pogodio. On je napisao da je Titan udario u santu leda 1.000 kilometara od Newfoundlanda pri brzini od 25 čvorova, dok je pravi Titanic zaista udario u santu leda oko 1.000 kilometara od Newfoundlanda, ali pri brzini od 22.5 čvorova.

Sudbinsko prijateljstvo

Djevojčica po imenu Laura Bankston je napisala svoje ime na balonu i pustila ga u zrak. Pronašla ga je druga djevojčica po imenu Laura Bankston. Obje su imale istu boju očiju i iste ljubimce: labradora, zeca i hrčka. Od tada su nerazdvojne.

Isto tijelo, isti život

Dva blizanca koji su razdvojeni prilikom rođenja, dobili su isto ime – Jim. Jim Lewis i Jim Springer prvi put su se vidjeli i upoznali nakon 39 godina života. Obojica su se dva puta ženili. Prva žena obojici se zvala Linda, a druga Betty. Obojica su imali sina po imenu James Allen. Obojica su radili kao zamjenici šerifa. Pili su isto pivo, pušili iste cigarete i vozili isti model Chevroleta.

Nebeska provokacija

Šansa da vas pogodi meteor je zaista mala, a vjerojatno nikome se to nije dogodilo više puta osim Radivoju Lajiću iz Bosne. Njega su meteori navodno pogodili nevjerojatnih šest puta. Radivoje je sačuvao svih šest kamenčića i za svaki kamenčić je dobio potvrdu da ne potječu sa Zemlje. Čak je i PopSci posvetio jedan članak Radivoju s naslovom – “Zašto vanzemaljci mrze Radivoja?”.

Savršene proporcije svemira

Sunce je 400 puta veće od Mjeseca i uz to je točno 400 puta udaljenije od Zemlje. Zbog toga se prilikom pomračenja Sunce i Mjesec savršeno preklapaju što je nevjerojatna slučajnost.

Sudbonosni sudar

Sestre Sheila Wentworth i Doris Jean Hall su istog dana u isto vrijeme odlučile jedna drugoj otići u posjet. Krenule su istim putem, sudarile se i poginule. Vozile su identičan model džipa.

Vizija pjesnika tame

Edgar Allan Poe je objavio knjigu “Doživljaji Arthura Gordona Pyma” u kojoj opisuje brod u problemima i na kojem posada ostaje bez hrane. Gladni i napušteni odlučuju pojesti brodskog ‘malog od palube’ po imenu Richard Parker. No, 46 godina kasnije, zaista se događa nesreća na brodu nakon koje su mornari pojeli izvjesnog Richarda Parkera. Obojica su imali 17 godina.

(Newsweek)