Ovo je lista 10 nelegalnih proizvoda iz Kine i savjetujemo vam da dobro razmislite prije nego što ih naručite. Ne možete znati koje opasne materije mogu sadržati ove namirnice koje nam stižu preko okeana.

1. Lažna jaja

lazna-jaja-0

 

Ova jaja sadrže alginsku kiselinu, kalijum, želatin, kalcijum-hlorid, vodu i vještačku boju. Ljuska je napravljena od kalcijum-karbonata. Jedenje ovih jaja može izazvati gubitak memorije i demenciju.

2. Orasi punjeni cementom

Prodavac koji je prodavao ove orahe rekao je da je ovo uradio kako bi “orasi” bili teži.

3. Svinjetina umjesto govedine

Svinjetina je u Kini mnogo jeftinija od govedine, tako da mnogi restorani podmeću svinjetinu umjesto govedine, ali je prvo hemijski obrade. Ljekari kažu da ovako obrađeno meso može izazvati sporo trovanje, deformitete pa čak i tumor.

4. Lažni grašak

Lažni grašak pravi se od stočnog graška i soje, dodaje se zelena boja i natrijum-metasulfit (koristi se kao izbjeljivač ili konzervans). Ovo je prehrambenoj industriji zabrenjeno da koristi u proizvodima jer može izazvati rak, a takođe ometaju tijelo u apsorpciji kalcijuma.

5. Bejbi formula

Formula sadrži veoma malo hranjivih materija, vjerovatno je napravljena od krede, a kod djece se razvija “velika bolest glave” zbog koje koje glava djeteta nabubri a ostatak tijela propada.

6. Industrijska so umjesto kuhinjske soli

Industrijska so je nepogodna za ljude. Ipak, ona je mnogo jeftinija od kuhinjske soli. Industrijska so može da izazove mentalne i fizičke probleme, na primjer hipotiroidne probleme i poremećaj reproduktivnog sistema.

7. Blato umjesto crnog bibera

Proizvodi u Kini se ne isputuju po svemu sudeći dok neko ne umre zbog njih. Umjesto crnog bibera prodavano je blato, a umjesto bijelog brašno. Jedan prodavac je na to rekao “niko od toga neće umrijeti”.

8. Lažne nudle

U Žongšanu je proizvedeno nekoliko tona lažnih nudli. Istraživanje je pokazalo da su nudle napravljenje od kukuruza, parafinskog voska i mastila koje im je davalo ljubičastu boju.

9. Lažni ginseng

Ginseng je korijen koji se u Kini koristi oko 3000 godina u medicinske svrhe. Prodavci su ginseng kuvali sa šećerom kako bi dobio na težini. Prirodni ginseng sadrži 20% šećera, dok je ovako sadržao 70%. Sa tolikom količinom šećera, neće mnogo učiniti za nečije zdravlje.

10. Plastični pirinač

Ogromne količine plastičnog pirinča otkrivene su u Kini, koji je uglavnom napravljen od krompira i sintetičke smole. Često konzumiranje ovakvog pirinča moglo bi da izazove rak.

Izvor: Zdrava priroda