U kasarni “Kozara” u Banjaluci danas će, povodom obilježavanja 24 godine od formiranja Vojske Republike Srpske i 11 godina postojanja Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, biti upriličena centralna svečanost, kojoj će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

SVECANVOJ

Ovogodišnjem obilježavanju, osim Dodika, prisustvovaće najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u BiH, te brojne druge zvanice i gosti.

Centralna svečanost obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka zakazana je za 11.00 časova, a 45 minuta kasnije predviđene su izjave za medije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Povodom Dana Vojske Republike Srpske juče je služen parastos za 23.184 poginulih boraca i za civilne žrtve u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci. Kod spomen-obilježja na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija” položeni su vijenci.

Izvor:RTRS