Главни фокус овогодишње кампање је приближавање права и обавеза која произлазе из Конвенције Вијећа Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици и релевантних ентитетских закона, широј јавности с посебним фокусом на жене, младе и пружаоце услуга у одговору на насиље у породици у Босни и Херцеговини. Чланови Буди мушко клуба и буди женско савеза Источно Сарајево ће се прикључити и овом дијелу кампање.

У току 16 дана активизма, поред медијске кампање, Форум театар планира  реализацију различитих програма и активности које ће допринјети подизању свијести о насиљу у друштву. Поред едукативних радионица, које ће спровести вршњачки едукатори у Средњошколском центру Источна Илиџа на тему насиља, планирана је и едукација нових вршњачких едукатора, који ће се обучити за реализацију радионица. На овај начин желимо да скренемо пажњу на то колико је значајна едукација најмлађих и да она представља почетак циклуса борбе против насиља, јер се, кроз вршњачку едукацију прије свега мијења свијест о насиљу, што је од посебне важности за одрастање нових генерација. Типови људи. Свака од ових прича има поучну животну сутуацију и указује на њихове недостатке и мане.   Порука коју ми желимо да пошаљемо је:Нека ваш избор буду добре људске врлине које побјеђују свако зло и насиље и буду путоказ ка правим вриједностима.“, изјавио је Витомир Митрић, водитељ радионице. Радионицу ће похађати чланови Буди мушко клуба и буди женско савеза, Удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Вратите нам осмијех“ и драмског студија Културног центра, Источно Ново Сарајево.

Кампања ће бити завршена обиљежавањем Дана људских права, 10. децембра, музичко-поетским програмом под називом „Настављамо активизам против насиља“.

Посебно је важно истаћи и искуства чланова Буди мушко клуба и буди женско савеза, која иду у прилог томе колико

У  току кампање почеће реализација Креативне драмске радионице ” Басне, животне поуке”. „Сценско извођење три Езопове баснепод називом “Мудра лисица” даје могућност да се кроз ликове животиња представе различите особине,  карактери и су овакви пројекти и рад са младима на овај начин значајна карика у стварању здравог друштва, без насиља.

„Био сам депресиван, тужан, повучен и несигуран. Форум театар и Буди мушко клуб ми је окренуо живот, као када ми окренемо пјешчани сат, окренемо нову страницу у књизи. Тако је мени било. Постао сам позитивнији,паметнији, путовао сам што ми је увјек жеља била, научио сам многе ствари што се тиче друштва и како га промјенити,како изградити свој став, своје мишљење и још много тога. Захвалан сам свима у свим Буди мушко клубовима јер су ми помогли да сконтам да мој живот ипак има смисла и да треба користити сваки моменат.Хвала грађанима Шведске, Шведској агенцији за међународни развој и сарадњу и UN Women Women што су нас подржали у нашим настојањима да Босну и Херцеговину учинимо бољим мјестом за живот нас младих, али и генерација које долазе!“, Дејан Вукајловић (18 год). Слично мишљење дијели и Будимирка Кењић (19 год): „На нашим састанцима пролазимо кроз радионице и дискусије које нас уче комуникацији и исправном доношењу одлука и процјена. Заједничим активностима у којима улажемо сав свој напор и машту покушавамо како младима, тако и оним старијима привући пажњу на исправне и лијепе ствари које итекако постоје у нашем граду. Много раје, основаца, средњошколаца и студената је пролазило кроз наш клуб, а многи млади су управо овдје дали свој допринос или су направили неку промјену у историји наших дружења. Касније нам је омогућено да и ми будемо они који ће своје вјештине и знање преносити у средње школе. Координатори коју су нас учили да предајемо радионице другима заправо су људи који су нас научили шта то заправо значи бити лидер у свакодневном животу.“

О насиљу не смијемо да говоримо само када се оно деси и на Међународни дан елиминације свих облика насиља над женама, то мора бити свакодневна тема у нашем друштву, а пре свијега у нашим школама.

Десетогодишња пракса, која се спроводи на територији Републике Српске и БиХ, у раду са младићима и дјевојкама, показала се као веома успјешна у промоцији здравих стилова живота и стварања здравог и просперитетног окружења за младе.