slikacitava.php

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila da će sutra u Ženevi, na poziv Sekretarijata “Espo konvencije”, u ime BiH govoriti o izgradanji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj.

“To će biti međunarodna konferencija kojoj će prisustvovati ministri zemalja koji su ratifikovali ovu konvenciju. Biće riječi i o objektima koje bi trebalo prilagoditi ekološkim standardima”, rekla je Golićeva Srni.
Ona je istakla je da su sve institucije u Srpskoj i BiH protiv izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj.

“Tražićemo od predstavnika zemalja koje su potpisale žEspo konvencijuž da spriječe odlaganje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj. Moramo vidjeti i koja su naša dalja prava, ukoliko bi se Hrvatska oglušila o zahtjeve Srpske i BiH”, rekla je Golićeva.

Ona je napomenula da Predsjedništvo BiH i Ministarstvo inostranih poslova BiH diplomatskim putem moraju spriječiti ovakve namjere Hrvatske.

Izvor: Glas srpske