Prvenstvo Republike Srpske u Ju-Jitsu biće održano u Doboju 26.03.2016 godine. Ju-Jitsu klub “Slavija” iz Istočnog Novog Sarajeva već osmu godinu za redom nastupa na ovom događaju sa svojim takmičarima i u kontinuitetu niže dobre rezultate.

Tako će biti i ove godine. Slavija će na prvenstvu nastupiti sa preko 40 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Prvenstvo Republike Srpske je izvrsna prilika za najmlađe članove da po prvi put od kako treniraju ovaj sport osjete čar jednog takmičenja i na taj način probiju led.

 

ju-jitsu-slavija

Takmičari iz 12 klubova sa područja Republike Srpske će se nadmetati u borbama, duo sistemu i od ove godine takođe u sistemu takmičenja koji se naziva ne waza ili borba koja se odvija većinom na tlu ili u parteru gdje takmičari tehnikama gušenja, poluga i zahvata ostvaruju prednost u odnosu na protivnika.

Ju-Jitsu klub Slavija je jedan od najbrojnijih klubova u Republici Srpskoj. Klub je osnovan 2008. godine i trenutno broji oko 60 aktivnih članova.

Kroz klub su prošli mnogi vježbači a od najuspješnijih su se izdvojili Danijel Blažić kao višestruki osvajač balkanskih prvenstava i internacionalnih turnira te Mia Elek koja takođe ima izvanredne rezultate u proteklih nekoliko godina.

“Nadamo se da ćemo u Doboju nastaviti uspješan niz te da će naši najmlađi takmičari nakon ovog prvenstva dobiti jos veću motivaciju za vježbanjem Ju-Jitsu”, rekao je trener Ognjen Crnogorac za trebević.net.

IZVOR:GRAD ISTOCNO SARAJEVO