Ispred zgrade Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovana radna akcija tokom koje su studenti I godine Poljoprivrednog fakulteta uređivali zelene površine.

 

etf radovi4

etf radovi1

etfradovi3

Doc. dr Božidar Popović, nastavnik na Elektrotehničkom fakultetu, rekao je da su u osmišljavanju i organizaciji akcije učestvovale sve organizacione jedinice Univerziteta smještene u zgradi ETF-a i JU Studentski centar Lukavica.

“Obaveza svih nas je da pokušamo da našu okolinu i okruženje u kojem svakodnevno radimo učinimo ljepšim i funkcionalnijim” naglasio je Popović i dodao da se nada da će ove aktivnosti biti  nastavljene i u narednom periodu.

Doc. dr Grujica Vico ispred Poljoprivrednog fakulteta je izjavio da Univerzitet kao institucija i organizacione jedinice smještene u ovoj zgradi zaslužuju uređeno okruženje.

“Pokrenuta je akcija u cilju uređenja prostora oko zgrade Elektrotehničkog fakulteta i osim studenata i zaposlenih pomoć nam je pružilo i JKP Rad koji su sa svojom mehanizacijom učestvovali u uklanjanju rastinja koje je se tu nalazilo ranije i kao pomoć pri dovozu sadnica” rekao je Vico i istakao ulogu vrijednih studenata bez kojih se ova akcija ne bi mogla završiti.

Opština Istočno Novo Sarajevo je ranije preuzela inicijativu izgradnje pješačke staze i prilaza zgradi Elektrotehničkog fakulteta iz pravca ulice Cara Dušana.

etf radovi2

etf radovi4

Izvor: Univerzitet Istočno Sarajevo